Artiklid

Hüdroisolatsioon

Posted at July 13, 2012 | By : | Categories : Artiklid | 0 Comment

Hüdroisolatsioon – ehituskonstruktsioonide, hoonete ja rajatiste kaitse vee sissevoolu eest või rajatiste materjali kaitse pesu- või filtrivee vms jõulise vedeliku kahjuliku mõju eest. Hüdroisolatsioon tagab hoonete, rajatiste ja seadmete otstarbekohase kasutamise, suurendab nende töökindlust ja vastupidavust.

Hüdroisolatsioonimaterjalid kaitsevad ehituskonstruktsioone jõulise niiske keskkonna pideva mõju eest. Hüdroisolatsioonimaterjalide kasutusvaldkonnad on erinevad: alates vannide ja basseinide hüdroisolatsioonist (vedel hüdroisolatsioon) kuni hoonete vundamentide hüdroisolatsioonini, tihendusmaterjalide kinnitused. Uute hoonete ehitamisel ja vanade kasutamisel on üks tähtsamaid ülesandeid ehituselementide kvaliteetne ja vastupidav hüdroisolatsioon. Sellega seoses peavad selle rühma materjalid eristuma selliste omaduste poolest nagu veekindlus, vettpidavus, vastupidavus ja ka vastama ka mehaanilise tugevuse nõuetele – polüuretaanil on just sellised omadused olemas.

Polüuretaani hüdroisolatsioon

Polüuretaan – polükarbamiidkate, mis saadakse pihustamismeetodil vahetult kasutamiskohal. Kohe pärast kasutamise algust hakati polüuretaani laialdaselt kasutama lamekatusepindade ja põrandate hüdroisolatsioonil, sest polüuretaan eristub mitme omaduse poolest, mida muudes hüdroisolatsioonimaterjalides ei kohta:

  • polüuretaan on väga vastupidav materjalist ja sel on erisugune elastsusaste;
  • polüuretaan tahkub 20 sekundiga ja vihm ei uhu seda minema;
  • suur keemiline vastupidavus annab polüuretaanpindadele pika kestuse;
  • polüuretaanist katte saamise meetod on pihustamine, mis võimaldab saada õmblusteta hüdroisolatsioonikatte, kuid õmblused on hüdroisolatsioonikatete kõige nõrgem koht;
  • polüuretaani pihustamismeetod võimaldab 2-3 töötajal kiiresti töödelda suuri alasid, mis oluliselt kiirendab lamekatuste hüdroisolatsiooniprotsessi;
  • polüuretaaniga saab töödelda aluseid kõigist ehitusmaterjalidest – betoon, teras, tellised, sel on suurepärane adhesioon kõikide materjalidega, välja arvatud ftoroplast, polüetüleen;
  • polüuretaani pihustamisega saab töödelda kõige keerulisemate vormide pinda ilma kvaliteedi halvenemiseta;
  • mitme kihi pihustamise arvelt võib saada mis tahes vajaliku paksusega katte.

About admin

Comments are closed.